EUTEKA i u Valjevu

Valjevo, 12. septembar 2014. (Dijalog Net) – Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović i EU projekat "EUTEKA – EU u vašoj biblioteci" organizuju, 15. septembra u 16 časova u čitaonici bibioteke, tribinu pod nazivom "Kako kultura može da pomogne razvoju jedne zajednice – saradnja Srbije i Evropske unije" .

Na ovoj tribini će govoriti Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija, Lola Novaković, iz Tima Evropa Srbija i ekspertkinja za oblast kulture i evropske integracije, predstavnici  Grada Valjeva, Turističke organizacije Valjevo, gradskih ustanova kulture i nevladinog sektora.

Moderator skupa je Aleksandar Đukić, predstavnik projekta "EUTEKA – EU u vašoj biblioteci".

Inače, ''EUTEKA – EU u vašoj biblioteci“ je projekat Evropske unije čiji je cilj pružanje konkretne podrške bibliotekama širom Srbije koje u okviru svojih aktivnosti već informišu korisnike o funkcionisanju Evropske unije, njenim institucijama, zemljama članicama,  politikama i procesu evropskih integracija. Ideja je da biblioteke postanu neka vrsta informativnih centara u kojima će građani moći da pronađu različite informacije o Evropskoj uniji i procesu pristupanja Srbije EU.   

U okviru ovog projekta u jednom broju biblioteka biti postavljene "EUTEKA" police sa knjigama i publikacijama o Evropskoj uniji kooje će biti na raspolaganju korisnicima biblioteka.  Biblioteke su i domaćini  skupova na kojima se kroz prizmu različitih društvenih tema govori o mogućnostima saradnje između Srbije i Evropske unije.

Podrška bibliotekama uključuje i edukaciju bibliotekara za korišćenje EU fondova kao i opremanje jednog broja biblioteka pravnom, ekonomskom i politikološkom stručnom literaturom o Evropskoj uniji.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…