RCC: Otvorene prijave za treći Balkaton

Balkaton

Sarajevo, 06. maj 2022. – Prijave za takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana, Balkaton, otvorene su do 24. maja.

Nagrade se dodeljuju u pet kategorija.

Nagradni fond je 60.000 evra, a timovi koji uđu u uži izbor trećeg izdanja Balkatona imaće priliku da osvoje dvodnevni mentorski program sa iskusnim stručnjacima, šansu da implementiraju svoje rešenje na Zapadnom Balkanu, saopšteno je iz Saveta za regionalnu saradnju (RCC).

Šest izabranih timova u pet kategorija dobiće po 10.000 evra četiri iz glavnih kategorija i dve iz kategorije „ostalo„.

Novost ovog kruga Balkatona je širi izbor tema, s ciljem podsticanja regionalne saradnje kao i pomoći regionu u savladavanju prepreka na putu ka ekonomskom oporavku i rastu, navodi se u saopštenju.

RCC je pozvao kompanije i građane iz regiona da se prijave sa inovativnim rešenjem kao odgovorom na izazove svakodnevnog života.

Prva kategorija je „eCommerce“ (virtuelni promotivni alati, video i marketing uticaja), druga -„poljoprivreda, prehrambena tehnologija i ruralni razvoj„, treća -„obnovljiva/održiva energija“ (solarna, energija vetra, hidroenergija, energija plime i oseke, geotermalna, energija biomase).

Četvrta kategorija je „prevoz i logistika„, a petaostalo“ (medicinska tehnologija/biotehnologija/zdravstvena tehnologija, blokčein i kibernetička bezbednost, zabava i gejming, čiste i zelene tehnologije).

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…