Promocija novog sajta lokalnog razvoja i privrede grada Valјeva

Predstavlјamo novi sajt grada Valјeva koji je rezultat višemesečnog rada i truda koji je uložilo Odelјenje za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove grada Valјeva.

Sajt je namenjen kao servis i podrška postojećoj privredi i preduzetnicima, ali i za promociju investicionih potencijala grada Valјeva i privlačenje investitora. Sajt promoviše privredne, polјoprivredne, turističke i druge potencijale i vrednosti našeg grada. Isto tako, sajt ima i informativnu i edukativnu funkciju i građanima može dati veoma korisne informacije o svom gradu, o radu gradske uprave, servisima koje pružaju gradske uprave, a vezano za lokalni razvoj, privredu, komunalne poslove, urbanizam…

Predstavlјene su zone za investiranje na području grada, lokalne olakšice, podsticaji i subvencije koje investitori mogu ostvariti, najvažniji projekti koji su urađeni, koji su u toku ili koji se planiraju. Na sajtu se pored industrijske zone Stefil, i drugih zona i lokacija opredelјenih za investiranje, može pronaći i baza privatnih investicionih lokacija koje se takođe mogu ponuditi za razvoj privrednih delatnosti i ulaganje u grad Valјevo. Svi zainteresovani vlasnici koji žele da svoje parcele ili objekte ponude na prodaju ili daju u zakup zainteresovanim domaćim i stranim investitorima, mogu se upisati u bazu privatnih lokacija na našem sajtu. Ovim putem bih uputio poziv zainteresovanim vlasnicima privatnih parcela i lokacija da se jave Odelјenju za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove kako bismo razmotrili mogućnost da se njihove parcele i objekti nađu u bazi privatnih lokacija.

Prezentovana je privreda grada Valјeva, privredne grane i sektori, najvažniji uvoznici i izvoznici, biznis baza grada…

Predstavlјena je polјoprivreda na području grada, polјoprivredne grane, strateške opcije razvoja, struktura ruralnog područja, podsticaji u polјoprivredi koje daje grad Valјevo.

Kada je u pitanju turizam, prezentovani su turistički potencijali, prirodne vrednosti i kulturno-istorijske znamenitosti našeg kraja, turistički centar Divčibare, valјevske planine, seoski turizam, smeštajni kapaciteti, najvažnije manifestacije na području grada. Sva fizička lica i ugostitelјi zainteresovani za kategorizaciju ugostitelјskih objekata tipa kuća, apartman, soba ili seoska turistička domaćinstva putem sajta mogu dobiti sve informacije i preuzeti zahteve i dokumentaciju koja je potrebna za kategorizaciju.

U saradnji sa Odelјenjem za urbanizam, građevinarstvo, saobraćaj i zaštitu životne sredine, urađen je informator za dobijanje građevinskih dozvola, gde je detalјno objašnjena procedura i dokumenta koja su potrebna za dobijanje odgovarajućih rešenja, potvrda, dozvola iz pomenutog Odelјenja, a zahtevi se mogu preuzeti sa sajta.

Na ovom portalu postavlјena su i najvažnija planska i urbanistička dokumenta grada Valјeva, akcioni planovi i master planovi, strategije, uputstva i vodiči.

Na sajtu možete pratiti najnovije vesti i informacije, kao i konkurse koje objavlјuju ministarstva, ambasade i drugi domaći i strani donatori i fondovi za koje mogu konkurisati lokalne samouprave, nevladine organizacije itd. Isto tako, uspostavlјen je servis kalendar događaja, kao i pregled i kalendar najvažnijih domaćih i međunarodnih sajmova.

Ovo je prva faza u razvoju ovog sajta koji će se dalјe ažurirati i unapređivati. U planu je da se ubrzo uradi i kraća specijalizovana verzija namenjena prevashodno investitorima, kao i prevođenje te verzije na nekoliko najvažnijih stranih jezika, pre svega na engleski, nemački, francuski, ruski i italijanski jezik.

Isto tako, Odelјenje za lokalni razvoj i privredu trenutno radi na izradi novih promotivnih materijala grada Valјeva. U toku je izgrada novog Profila zajednice grada Valјeva, novih brošura i info listova u kojima prezentujemo potencijale, dostignuća i servise grada Valјeva i gradskih uprava. Planiramo i izradu filma koji će promovisati mogućnosti za ulaganje u grad Valјevo, zone i lokacije za ulaganje, olakšice i subvencije za investitore itd. Isto tako, trenutno obrađujemo i ažuriramo kompletnu statistiku grada Valјeva i pravimo nove baze podataka.

Svi ovi novi materijali će imati i svoj elektronski oblik i biće postavlјeni i na novi sajt privreda.valjevo.rs.

Izvor: Odelјenje za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove grada Valјeva

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Balkaton
Događaji, IT

RCC: Otvorene prijave za treći Balkaton

_______
Sarajevo, 06. maj 2022. – Prijave za takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana, Balkaton, otvorene su do 24. maja. Nagrade se dodeljuju u pet kategorija. Nagradni…