MeVee: Nova aplikacija za izveštavanje uživo

Nova društvena platforma MeVee mogla bi biti od velikog značaja za novinare jer omogućava svojim korisnicima da uživo kreiraju, dele i gledaju sadržaj direktno sa svojih mobilnih uređaja.

MeVee se tako pridružuje rastućem tržištu aplikacija za izveštavanje uživo kakve su već poznate Periscope, Meerkat i Facebook Mentions, koje su se dosad pokazale kao veoma korisne u kriznim situacijama kao što su izbeglička kriza ili napadi u Parizu.

Video materijal načinjen ovom aplikacijom biće automatski snimljen, tako da je korisnicima omogućeno da ga ponovo iskoriste ukoliko ga im kasnije bude potreban. Uz opciju embedovanja u sadržaje postova ili web stranica, aplikacija će biti korisna i reporterima koji žele te video radove objaviti zajedno sa svojom pričom. Značajna je i mogućnost kreiranja zasebnih grupa koje se sastoje od specifičnih osoba s kojima želite deliti sadržaj, što je velika pogodnost za konferencije, privatne sastanke ili intervjue. 

 
 

Kao i druge društvene platforme, i MeVee dopušta praćenje drugih korisnika i privlačenje pažnje na svoj profil putem pozitivne interakcije sa publikom, kao i brojem likeova za objavljeni sadržaj. Komentari su trenutno organičeni na 25 znakova, iako se uskoro očekuje povećanje tog broja.

Pretraživanje sadržaja putem polja Discover daje uvid u popularni video materijal, a postoji i opcija biranja sadržaja na osnovu interesa kroz kategorije kao što su novosti, muzika ili sport.

Kreatori aplikacije obećavaju da će buduće verzije MeVeea biti dodatno unapređene i dozvoljavaće umrežavanje i pozivanje više učesnika u video konverzacije, što bi moglo biti korisno novinarima prilikom realizovanja dvostranog intervjua.

Aplikacija je trenutno dostupna za iOS uređaje i besplatna je za korišćenje.

Izvori: MeVee/Media.ba

 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Balkaton
Događaji, IT

RCC: Otvorene prijave za treći Balkaton

_______
Sarajevo, 06. maj 2022. – Prijave za takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana, Balkaton, otvorene su do 24. maja. Nagrade se dodeljuju u pet kategorija. Nagradni…