Mališić: Botovska mašinerija uvezala dve opsesije – NIN i opoziciju

Vesna Mališić

Beograd, 05. maj 2020. – Zamenica glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Vesna Mališić ocenila je da je pojava lažne naslovne strane tog nedeljnika na društvenim mrežama deo „kontinuiranog napada“ na NIN.

Mališić ocenjuje da se to dešava zbog kritičkog pisanja tog nedeljnika i kao i da je to novi pritisak na tu redakciju, dva dana uoči novog broja.

Na društvenim mrežama večeras se pojavila lažna naslovna strana novog broja NIN, sa fotografijom jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa uz naslov “Najbolji srpski glumac”.

Na lažnoj naslovnici je i fotografija lidera Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića uz naslov “Trifunović: „Plačko je Đilasova životna uloga, ja sam za njega amater”.

Posle naslovnih strana u decembru, kojim je oblepljen Novi Sad, posle tekstova o aferi Krušik, nekako je prirodno da pomislimo da je ista adresa sa koje je lanisirana ova naslovna strana, a to je botovska mašinerija, kojoj je NIN stalno na meti, izjavila je Mališić za portal Nova.rs.

Ovo je, prema njenim rečima, bila zgodna prilika „za tu botovsku mašineriju da uvežu dve svoje opsesije: NIN i opoziciju„.

To je pokušaj u krajnojoj liniji da se unese zabuna i u deo javnosti i među neke čitaoce NIN. Mada je montaža nevešta i slaba, ali pokazuju opsesiju metama, zaključila je Mališić.

Nedeljnik NIN je krajem prošle godine izlazio sa belom naslovom stranom bez naslovne fotografije, zbog kritika dela javnosti da je fotografija koju su prethodno objavili, a na kojoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sajmu oružja, poziv ubistvo.

Kada je nakon toga redakcija odlučila da nekoliko brojeva izađe bez naslovne fotografije, u Novom Sadu su se pojavili plakati sa lažnom naslovom ovog nedeljnika na kojoj je pisalo ”Zvezdanu Jovanoviću svečano uručena Ninova nagrada”.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…