Glumici Branki Katić uručena nagrada „Miloš Žutić“ za najbolje glumačko ostvarenje u BDP-u

Branka Katić
Foto: youtube.com

Beograd – Glumici Branki Katić je uručena nagrada „Miloš Žutić“ za najbolje glumačko ostvarenje u Beogradskom dramskom pozorištu.

Branka Katić je ovu nagradu dobila za ulogu Blanš u predstavi „Tramvaj zvani željaLenke Udovički.

Katić je nakon uručenja nagrade i gromoglasnog aplauza napomenula da je veoma počastvovana jer je kako kaže baš njoj pripalo to vredno priznanje.

Ovo je svakako najlepši dan u mojoj pozorišnoj karijeri. Hvala i svima u publici na ljubavi. Ako od moje ustreptale Blanš, koju sam oživela na sceni, ponesite malo ranjivosti i shvatićete koloko je surov naš svet, i koliko slabima i nezaštićenima treba malo podrške. Ako posle predstave odlučimo da budemo malo bolji jedni prema drugima, to će značiti da smo zajedno uspeli„, kazala je Katić.

Nagradu „Miloš Žutić“ ustanovilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije 1994. godine kao „spomen na znamenitog glumca – znamenitog po duhovnosti i misli, po poštovanju jezika i govora, po snazi izraza i osećanja„.

Nagrada se dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje, za ulogu koja se može okarakterisati kao tragalačka i kao putokaz u glumi.

Nagrada se sastoji od plakete u bronzi sa likom Miloša Žutića (rad akademskog vajara Zvonka Novakovića), od unikatne diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića) i od novčanog iznosa.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…