Facebook: Aplikacije Mentions i Live sada dostupne i novinarima

Nakon slavnih ličnosti, dve novije aplikacije društvene mreže Facebook koje nose nazive Mentions i Live, sada će moći koristiti i novinari.

Mentions i Live dosad su bile jedna vrsta VIP aplikacija koje su omogućile poznatima da se na bolji način predstavljaju putem društvene mreže. Nakon ovog poteza, novinari i ostale javne ličnosti koje imaju verifikovan profil na Facebooku, moći će koristiti aplikacije kako bi na direktniji način ostvarili komunikaciju s onima koji prate njihov rad.

Aplikacija Live omogućava video prenos uživo, kao i opcije snimanja, pregledanja i automatskog postavljanja video prenosa na feed korisničkog profila.

Aplikacija Mentions, s druge strane, omogućava poznatima i novinarima da vide o čemu oni koji ih prate diskutuju, te da uspostave izravnu komunikaciju s njima.

''Novinari su često stručnjaci koji se nalaze iza svih sadržaja do kojih se dođe i o kojima ljudi svakodnevno pričaju nakon što ih vide na Facebooku. Zato je važno te konverzacije učiniti dostupnim novinarima. Njihova publika je na Facebooku i mi im želimo omogućiti da se lakše povežu s njom“, izjavio je Vadim Lavrusik, produkt menadžer servisa Mentions i Live.

Na ovaj način, Facebook bi mogao postati platforma na kojoj će sve veći broj novinara plasirati svoje vesti i mesto na kojem će korisnici dobiti prve informacije o određenim dešavanjima u realnom vremenu.

Izvor: Journalism.co.uk

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Balkaton
Događaji, IT

RCC: Otvorene prijave za treći Balkaton

_______
Sarajevo, 06. maj 2022. – Prijave za takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana, Balkaton, otvorene su do 24. maja. Nagrade se dodeljuju u pet kategorija. Nagradni…