1. Početna
  2. Kultura
  3. British Council: Međunarodno takmičenje u pisanju radio drama

British Council: Međunarodno takmičenje u pisanju radio drama

Zajedno sa Svetskom službom BBC-a, i organizacijama Commonwealth Writers i The Open University, 25. godinu zaredom British Council organizuje Međunarodno takmičenje u pisanju radio drama.

Svi dramski pisci kojima engleski nije maternji jezik mogu se takmičiti za šansu da osvoje 2.000 funti i put u London kako bi prisustvovali snimanju svoje drame za Svetsku službu BBC-a, najvećeg međunarodnog emitera koji svoj program emituje na 28 jezika i dopire do preko 180 miliona slušalaca. Radio drama mora biti napisana na engleskom jeziku, ne sme biti objavljivana niti urađena u nekom drugom formatu.

Scenario koji se nađu u užem izboru takmičiće se i za Georgi Markov nagradu koja se dodeljuje za dela koja pokazuju najveći potencijal. Dobitnik ove nagrade otputovaće u London na dve nedelje gde će se upoznati sa radom odseka za radio dramu londonskog BBC-a kao i Svetske službe BBC-a.

Takmičenje je otvoreno, a svoje drame možete slati do 31. januara 2016. godine.

Dodatne informacije i način prijave možete pronaći ovde.

Izvor: hocu.ba

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…