Bear: Mobilna aplikacija za pravljenje beleški i pisanje tekstova u pokretu

 19. avgust 2017. – Bear, aplikacija za korisnike iPhone-a poslednjh meseci dodala je niz korisnih opcija koje je danas čine prvim izborom za hvatanje beleški u mobilnom novinarstvu.

Hvatanje beleški u pokretu jedan je od svakodnevnih novinarskih poslova i u doba mobilnog novinarstva poprimio je razne forme, od audio i video materijala do zapisivanja kratkih beleški u telefon, prenosi portal media.ba.

Kada nema dovoljno vremena ili mesta za laptop, novinari na raspolaganju imaju različite mobilne aplikacije koje omogućavaju kreiranje i uređivanje tekstova na licu mesta, a najpopularniji izbor za korisnike iOS uređaja ubrzano postaje aplikacija pod nazivom Bear.

Bear korisnicima omogućava kreiranje, uređivanje i organizaciju beleški za upotrebu na licu mesta ili kasnije, te da tako kreirane tekstove eksportuju u niz formata (uključujući PDF, HTML i Word) i podele. Različite beleške moguće je međusobno povezivati i organizovati putem hashtaga. Aplikacija nudi opcije praćenja broja karaktera, reči i procenu vremena koje je potrebno da se napisani tekst pročita, što je posebno korisno novinarima koji rade izveštaje za radio i televiziju.

Bear sadrži i napredni markup editor, koji podržava više od dvadeset programskih jezika i automatski prepoznaje elemente poput e-mail adresa, hashtaga, linkova, boja i drugih. 

Aplikacija je za sada dostupna samo da korisnike iOS uređaja i besplatna je za preuzimanje na Apple Store-u, a moguće je uz plaćanje otključati i pro verziju, koja nudi napredne funkcije, dodatne teme i sinhronizaciju između uređaja. 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Balkaton
Događaji, IT

RCC: Otvorene prijave za treći Balkaton

_______
Sarajevo, 06. maj 2022. – Prijave za takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana, Balkaton, otvorene su do 24. maja. Nagrade se dodeljuju u pet kategorija. Nagradni…