Aranđelović: Umetnici žongliraju u borbi za svoje mesto i izgrađenu likovnu estetiku

Jelena Aranđelović

Beograd, 25. avgust 2019. – Slike Jelene Aranđelović su autentične i svaka daje snažnu poruku, jer su tako i urađene, sa posebnom strašću, inspiracijom i predanošću.

Izložba slika zanimljivog naziva “Tragovi zločina i dokazi sreće 2.0”, umetnice Jelene Aranđelović postavljena je u Prodajnoj galeriji Beograd do 2. septembra.

Poznata beogradska slikarka govori o insipraciji, motivima ove izložbe, kako umetnost menja svet, ali i o specifičnom nazivu aktuelne postavke.

Naslov je preuzet sa postavke izložbe realizovane 2017. godine u galeriji SULUJ. Završava se numerički 2.0 jer radovi koji su predstavljeni  unapređena verzija predhodne postavke. Izložba “Tragovi zločina i dokazi sreće 2.0” obuhvata slike iz dva ciklusa. Prvi je retrospektiva radova iz serijala “Tragovi zločina i dokazi sreće” iz perioda od 2015. do 2019, koji se bavi fenomenom sećanja, kako iz lične arhive, tako i iz odbačenih dokumenata nepoznatih ljudi. Drugi ciklus radova “Ulične rekonstrukcije” započet je 2017. godine i još je u procesu rad na njemu, a proučava aktuelna građenja i urušavanja urbanog pejzaža. U galerijskom prostoru predstavljeno je osam radova, slika – ulja na platnu, identičnih dimenzija“.

Intervju Miljana Paunovića sa Jelenom Aranđelović, u celosti, možete pročitati na portalu Regionalnog informativnog centra.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…