AdminHack: Digitalni alat za smanjenje administrativnih prepreka

novinar

Beograd, 21. februar 2017. (Strahinja Krstić/startit.rs) – AdminHack je digitalni alat koji omogućava korisnicima da pošalju svoje predloge za smanjivanje administrativnih prepreka za domaću tehnološku industriju, a kreiran od strane države, tačnije Sekretarijata za javne politike.

Svedoci smo mnogih izazova koji muče preduzetnike — od nejasnoća prilikom oporezivanja paušalaca, preko traženja raznih dodatnih papira do neusklađenosti mnogih Zakona i podzakonskih akata. Ovo je verovatno i razlog zašto je, okviru plana smanjenja administrativnih propisa za preduzetnike, pokrenut projekat AdminHack, koji je u prvoj fazi okrenut isključivo IT preduzetnicima.

AdminHack je portal putem kog će domaći IT preduzetnici lakše predlagati i učestvovati u izmenama administrativnih procedura u poslovanju.

Zamišljen je kao pilot projekat koji će pomoći Republičkom sekretarijatu za javne politike da razume prepreke sa kojima se susreće tehnološka zajednica u Srbiji.

AdminHack je digitalni alat koji omogućava korisnicima da pošalju svoje predloge za smanjivanje administrativnih prepreka za domaću tehnološku industriju. Predlozi se mogu dalje diskutovati i podržati, a biće prosleđeni nadležnim organima državne uprave.

U pilot fazi predlozi se moraju odnositi samo na smanjenje administrativnih prepreka i unapređenje poslovnog okruženje za razvoj tehnološke privrede.

Razmatraće se samo predlozi koji već nisu bili predmet razmatranja. A svi razmotreni i prihvaćeni predlozi će biti uvršćeni u akcioni plan Savet Vlade formiran za unapređenje sektora informacionih tehnologija.

Projekat je podržan od strane Republičkog sekratrijata za javne politike u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj i Democratic Society i Zinzan Digital iz Velike Britanije, a napravljen na mreži Your Priorities.

Svi uneti podaci koje unesete čuvani od strane YourPriorities i neće biti dostupni državnim organima i organizacijama. Vlada će sa vama komunicirati samo kroz ovu platformu, ali bez pristupa ostalim podacima.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Balkaton
Događaji, IT

RCC: Otvorene prijave za treći Balkaton

_______
Sarajevo, 06. maj 2022. – Prijave za takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana, Balkaton, otvorene su do 24. maja. Nagrade se dodeljuju u pet kategorija. Nagradni…