Zoran Mošorinski izabran za generalnog direktora Politike AD

Politika

Beograd, 10. Aug 2020. – Novi generalni direktor Politike AD je Zoran Mošorinski, koji je na tom mestu zamenio Zefirina Grasija, oobjavilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Mošorinski, koga je za direktora izabrao Nadzorni odbor Politike AD, za UNS kaže da neće biti promena u radu te kompanije, kao i da je cilj da se očuva „Politikina“ kuća i brend.

Zadatak je da preživimo krizu medija, koja je počela od 2008. godine“, navodi Mošorinski, koji je poslednjih devet godina bio zamenik generalnog direktora Politike AD.

 Kako je UNS naveo dosadašnji direktor Zeferino Grasi, on je u dva mandata bio generalni direktor Politike AD, a ispunio je uslove za penziju, ali će ostati na funkciji glavnog urednika „Politikinog zabavnika“, koju obavlja od oktobra 1989. godine.

U Agenciji za privredne registre upisani su i novi članovi Izvršnog odbora.

Novi generalni direktor Politike AD Mošorinski potvrdio je za UNS da su novi članovi Izvršnog odbora Miloš Ilić, Marija Vučković i Željko Korica. Navodi i da je Danilo Jakić napustio to telo.

Zoran Mošorinski je došao u „Politiku“ 1984. godine. Jedan je od osnivača magazina Svet kompjutera, u kojem je bio urednik do 2000. godine, navodi UNS i  podseća da Politika AD ima 50 odsto udela u vlasništvu Politike novine i magazini, dok je druga polovina u vlasništvu Ist medija grupe koja se dovodi u vezu sa biznismenom Miroslavom Bogićevićem.

Ist medija grupa preuzela je 50 odsto vlasništva u PNM-u od nemačkog WAZ-a 2012. godine, a 2016. godine izbrisana je iz Registra poreskih lica Ruske federacije gde joj je bilo sedište jer nije imala prometa na računu, navodi UNS.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…