Televizija N1 dobitnik nagrade „Stanislav Staša Marinković“ koju dodeljuje dnevni list „Danas“

TV N1

Beograd, 09. jun 2020. – Nagrada „Stanislav Staša Marinković“ koju dnevni list „Danas“ na svoj rođendan dodeljuje za novinarsku hrabrost, posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu dodeljena je danas TV N1.

Sve kroz šta N1 prolazi ne pokazuje samo da se ta televizija bavi profesionalnim novinarstvom, nego su to ljudi koji ulažu svoj integritet i ličnu hrabrost da bi se izborili za slobodu medija i izveštavanja„, istakao je prilikom dodele nagrade glavni i odgovorni urednik „Danasa“ Dragoljub Draža Petrović.

On je istakao da je žiri „Danasa“ ove godine prvi put odluči da se nagrada ne uruči pojedincima i naveo da je ovogodišnja nagrada pripala čitavom kolektivu N1.

U ime TV N1 nagradu je primio direktor programa te televizije Jugoslav Ćosić koji je čestitao „Danasu“ što je uspeo da „preživi 23 godine, čuvajući uređivačku politiku i sopstvenu nezavisnost„.

Uz podsećanje da je ta televizija izložena pretnjama, napadima i etiketiranju, Ćosić je naglasio da uprkos svemu tome N1 nema nameru da menja uređivačku politiku.

Novčanu nagradu koju je TV N1 dobila, ta televizija će uplatiti u fond za lečenje sedmomesečne Lane Jovanović.

Nagradu „Nikola Burzan“ ove godine su, takođe prvi put, ravnopravno podelila četiri dobitnika – novinar sportske rubrike Vladimir Živanović, šef prodajne službe Zoran Lazić, prelamač Aleksandar Milošević i novinarka rubrike kultura Aleksandra Ćuk.

Povelju „Prijatelj Danasa“ ove godine dobio je književnik Bora Ćosić.

Jedan od osnivača „Danasa“ Radomir Ličina je poručio da „nastavljaju putem koji su krenuli„.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…