TechSoup lansira prvu tehnološku donatorsku platformu koja deluje na globalnom nivou

TechSoup je najavio pokretanje TechSoup.Global, prve svetske tehnološke donatorske platforme, osmišljene da bude od pomoći društveno korisnim organizacijama koje pokrivaju 236 zemalja i teritorija.
 
Ova tehnologija vredna 5,5 milijardi dolara koja radi u službi programa za filantropiju, kojom se već služi više od 1 milion registrovanih korisnika i više od 90 korporativnih donatora, od sada će pružati i inkluzivan pristup doniranoj tehnologiji za određene društveno korisne organizacije (social benefit organizations-SBOs) širom sveta koje ispunjavaju uslove.

"Jednostavno je: mi inače ne bismo bili u mogućnosti priuštiti softver za nove aparate, kao ni centar za obuku." izjavio je direktor organizacije pod nazivom Learn to Earn (Naučite kako da zaradite). Learn to Earn, jedna je među hiljadama organizacija koja radi sa TechSoup-ovim partnerom u Južnoj Africi, koja pomaže suzbijanju nezaposlenost. 
 
Njihovi centri su pružili obuku za sticanje veština za deficitarne poslove za 9.000 ljudi i uspešno pružili pomoć za njih 7.000 pri pronalasku radnih mesta nakon toga. TechSoup je podržao više od 50.000 organizacija kao što je Learn to Earn. Posetite meet.techsoup.org  kako biste se uverili u stotine priča o tome kako je tehnologija kojoj se pristupa preko TechSoup pomogla organizacijama da unaprede život na lokalnom nivou.

U početku su se nudili donirani Microsoft proizvodi, a nova platforma TechSoup.Global, uskoro će imati ponude od drugih donatora u tehnologiji. TechSoup je neprofitna organizacija, koja radi na razvoju edukativnih resursa kao što su vebinari i dešavanja na kojima učestvuju zaposleni iz iste oblasti, kao i oblasti komunikacija, kako bi izašla u susret izazovima sa kojima se susreću društveno korisne organizacije.  TechSoup podržava svoje aktivnosti prihodima iz grantova i manjih iznosa administrativnih taksi od organizacija koje traže određene proizvode.

Rebecca Masisak, izvršna direktorka za TechSoup, izjavila je: "Pokretanje TechSoup.Global je osnovni korak ka tome da se pruži pomoć za 10 miliona društveno korisnih organizacija, koliko je procijenjeno da postoji u svetu, kako bi one došle do izražaja i uvezale se sa podrškom koja je ključna za njihove misije kao i za zajednice u kojima deluju. Platforma kojom se upravlja u partnerstvu sa TechSoup Global Network, omogućava jedinstven kapacitet za inovacije i dizajn za programe na globalnom nivou, koji su lokalno važni i koji jačaju uticaj na terenu.”

"Oduševljeni smo što smo u prilici da podržimo TechSoup i proširimo našu neprofitnu ponudu vezanu za tehnologiju namenjenu neprofitnim organizacijama širom sveta", rekao je Jane Meseck, direktor u Technology for Good at Microsoft. “Tehnologija se može iskoristiti kao moćna sila koja omogućava neprofitnim organizacijama da postignu više za ljude i zajednice kojima služe."

TechSoup.Global je izgrađen na temelju jedinstvenog kombinovanja ljudskih i tehničkih mogućnosti. Platforma deluje oko sveobuhvatne grupe pravnih definicija koje određuju šta zapravo znači biti društveno korisna organizacija u zemljama širom sveta. TechSoup Global Network je okosnica ove, u pravom smislu, globalne ponude. Svaki od 63 globalna partnera koji posluju sa TechSoup organizacijom, predstavlja vodeću organizaciju za razvoj društva u svojoj regiji.

Globalni partneri upravljaju programom TechSoup tehnologije i pri tom dodaju niz vlastitih programa u okviru projekta Tehnologija-za-dobro, počevši od izazova kao što su kreiranje aplikacija do reciklaže i obnove mobilnih telefona.
 
Uticaj organizacije TechSoup 

–          Program tehnoloških donacija
o   Više od 160.000 donacija obrađenih godišnje
o   Prosečna ušteda u iznosu od 17.000 dolara za neprofitne organizacije koje mogu  reinvestirati u ključne programe
o   Gotovo 700 dnevno registrovanih organizacija za TechSoup
o   Ušteda u vrednosti od 5,5 milijardi dolara za globalni društveni sektor od početka programa
o   Donacije distribuirane u vrednosti od 15,9 miliona dolara od osnivanja programa
o   83 % organizacija prijavile su povećanje efikasnosti rada organizacije kroz korišćenje resursa od TechSoup-a
 
–          Globalni uticaj koji je imao TechSoup
o   690.000 nevladinih organizacija širom sveta
o   Više od 1 milion registrovanih korisnika
o   236 zemalja i teritorija
o   64 partnerske organizacije
o   Više od 100 događaja, vebinara i obuka svake godine na lokalnom nivou
 
Da biste vidjeli kako su neprofitne organizacije širom svijeta imale koristi od TechSoup posetite http://meet.techsoup.org/about-us/social-impact.

Više o TechSoup organizaciji

Bez obzira na to koliko dobro delujete globalno, imamo nešto za vas na www.techsoup.org. TechSoup pruža transformacijska tehnološka rešenja, digitalne platforme i lična iskustva koja omogućavaju ljudima da deluju zajedno u cilju stvaranja pravednijeg društva.

TechSoup Global Network upravlja jedinim programom na svetu koji bavi tehnološkim filantropskim programom koji u potpunosti deluje na globalnom nivou.

Usluge vezane za validaciju koju nudi TechSoup pomažu povezivanje organizacija koje se bave filantropijom i pružanje proverenih informacija o više od 690.000 nevladinih organizacija u 236 zemalja i teritorija.

TechSoup onlajn i oflajn resursi uključuju široku grupu stručnjaka kako bi zajedno unapredili međusobnu uvezanost, obrazovanje i uticaj na globalni društveni sektor.  

Izvor: Trag fondacija

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…