Smart impakt fond za podršku preduzećima sa jakim društvenim uticajem

Fond za razvoj održive ekonomije

Beograd, 06. mart 2020. – Fond za razvoj održive ekonomije pokrenuo je 2019. godine Smart kolektiv.

Fond je pokrenut sa ciljem da pruži trajnu i adekvatnu stručnu i finansijsku podršku preduzećima sa jakim društvenim uticajem.

Fond predstavlja nastavak strateške i dugoročne orijentacije Smart kolektiva ka pružanju podrške i osnaživanju pojedinaca, organizacija i preduzeća koji doprinose održivim i pozitivnim promenama u svojim zajednicama.

Tokom proteklih 15 godina, osnažili smo preko 7,000 pokretača promena i unapredili kvalitet života za preko 100.000 pojedinaca”, navode iz Smart kolektiva i dodaju da sada žele da svoje programe podrške učine održivijim tako što će socijalnim inovatorima omogućiti pristup finansijskim instrumentima koji su skrojeni po njihovoj meri i prema njihovim potrebama.

Na dugoročnom planu, kažu iz Smart kolektiva,  ciljevi Fonda su da do 2023. godine, kroz Program za održive ideje podrže ukupno 100 ideja, odnosno 20 ideja godišnje, kao i da kroz Program za održive biznise podrže 50 preduzeća, odnosno 10 preduzeća godišnje.

Preduzeća sa najvećim potencijalom za dalji razvoj poslovanja i društvenog uticaja imaće priliku da apliciraju za inovativan finansijski instrument koji je deo Fonda – beskamatnu pozajmicu u vrednosti do 50.000,00 EUR.

Fond za razvoj održive ekonomije je pokrenuo Smart kolektiv uz podršku Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju prevodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag Fondacija, Fondacija Katalist, Smart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Za sva dodatna pitanja, zainteresovani mogu kontaktirati Smart kolektiv putem e-mail-a office@smartkolektiv.org ili pozivom na telefon: 011 2659700.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…