Rok za vanredno prijavljivanje imovine i prihoda javnih funkcionera 15. maj

potpis
Foto: pixabay.com

Beograd – Agencija za sprečavanje korupcije objavila je da je rok za vanredno prijavljivanje imovine i prihoda javnih funkcionera 15. maj 2024. godine.

Kako se navodi, imovina i prihodi javnih funkcionera se vanredno prijavljuju sa stanjem na dan 31. decembra prethodne godine, ukoliko je došlo do bitnih promena u odnosu na podatke iz prethodno podnetog Izveštaja.

Dodaje se da bitna promena postoji kad su uvećani ili umanjeni imovina i prihodi koji, prema prethodnom Izveštaju, prelaze prosečnu godišnju zaradu bez poreza i doprinosa u Srbiji ili kad je promenjena struktura te imovine.

Podseća se da na osnovu zvaničnih podataka Republičkog zavoda za statistiku (RZS) prosečna godišnja zarada bez poreza i doprinosa u Srbiji za 2023. godinu iznosi 1.032.084 dinara.

Agencija podseća da su i lica kojima je prestala javna funkcija, dužna da vanredno prijave imovinu i prihode u naredne dve godine po prestanku javne funkcije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…