Otvorene prijave za POLITEIA regionalnu školu za participaciju mladih 2023

Foto: politeia.institute

Beograd – Fondacija Centar za demokratiju (FCD) organizuje POLITEIA Regionalnu školu za participaciju mladih.

FCD Školu organizuje u saradnji sa partnerskim organizacijama civilnog društva iz regiona Zapadnog Balkana, u okviru projekta „Regionalni dijalog mladih za Evropu“.

Škola će biti održana od 6. do 12. jula 2023. u Nišu, a konkurs za prijavu učesnika/ca je otvoren do 4. juna 2023. godine.

Tradicionalna POLITEIA škola prepoznata je kao jedan od vodećih neformalnih programa edukacije za mlade u regionu, sa preko 1.800 polaznika/ca od 1997. godine do danas.

Neka od glavnih pitanja koja će biti u fokusu ovogodišnje POLITEA škole su:

  • Evropska unija i proširenje – Zapadni Balkan i pristupanje EU: zastoj ili napredak? Kakav ekonomski i društveni napredak donosi usvajanje evropskih standarda?
  • Javni prostor – inkluzivan, demokratski, bez govora mržnje i bez lažnih vesti.
  • Regionalna saradnja – uslov za pristupanje ili realna potreba na Zapadnom Balkanu?
  • Kakve su politike za mlade u EU i na Zapadnom Balkanu?

Učešće u POLITEIA regionalnoj školi za participaciju mladih 2023 je otvoreno za sve punoletne srednjoškolce, studente, aktiviste i mlade stručnjake uzrasta 18-25 godina iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova* i Severne Makedonije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…