1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Otvorene prijave za drugu Danasovu školu novinarstva

Otvorene prijave za drugu Danasovu školu novinarstva

Dnevni list Danas

Beograd, 16. jul 2022. – Redakcija lista i portala Danas poziva studente novinarstva i novinare početnike da se prijave, na drugu po redu, Danasovu školu novinarstva do 15. avgusta ove godine.

Program traje četiri meseca i počinje 1. septembra, programom su obuhvaćeni i teorijski i praktični deo.

U prvih mesec dana kursa biće organizovano 10 predavanja u trajanju od po tri sata, a predavanja će voditi novinari i urednici Danasa.

Polaznici će, osim veština pisanja osnovnih novinarskih formi poput vesti i izveštaja, steći i znanje o novim platformama i formatima, te o specifičnostima onlajn novinarstva i kako mediji u svrhu informisanja koriste društvene mreže i istraživanje publike.

Podsećamo, Televizija N1 je realizovala specijalnu emisiju o 25 godina dnevnog lista “Danas“, autora Vojislava Stevanovića.

U drugoj polovini kursa polaznici će imati priliku da steknu praktično znanje kroz praksu u štampanom izdanju ili na portalu, a rubrike u kojima će polaznici učiti biće dodeljene na osnovu njihovih afiniteta.

Mladi novinari i oni koji to žele da postanu imaće priliku da, u svakodnevnoj redakcijskoj atmosferi, uče i rade sa dokazanim profesionalcima u jednom od najpriznatijih medija u Srbiji.

Ove godine Danasovu školu novinarstva pohađaće 10 polaznika, a kraj zvaničnog dela škole predviđen je za decembar. U prethodnoj generaciji, većina polaznika je nakon završene škole odmah našla i zaposlenje u medijima, u Danasu ili nekoj drugoj redakciji.

Prijave za Danasovu školu novinarstva traju do 15. avgusta, a izabrani kandidati biće kontaktirani do 25. avgusta. Nastava će se odvijati u redakciji Danasa.

CV i motivacioni paragraf (do 200 reči) zainteresovani mogu poslati na hr@danas.rs.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…