Otvorene prijave za drugu Danasovu školu novinarstva

Dnevni list Danas

Beograd, 16. jul 2022. – Redakcija lista i portala Danas poziva studente novinarstva i novinare početnike da se prijave, na drugu po redu, Danasovu školu novinarstva do 15. avgusta ove godine.

Program traje četiri meseca i počinje 1. septembra, programom su obuhvaćeni i teorijski i praktični deo.

U prvih mesec dana kursa biće organizovano 10 predavanja u trajanju od po tri sata, a predavanja će voditi novinari i urednici Danasa.

Polaznici će, osim veština pisanja osnovnih novinarskih formi poput vesti i izveštaja, steći i znanje o novim platformama i formatima, te o specifičnostima onlajn novinarstva i kako mediji u svrhu informisanja koriste društvene mreže i istraživanje publike.

Podsećamo, Televizija N1 je realizovala specijalnu emisiju o 25 godina dnevnog lista “Danas“, autora Vojislava Stevanovića.

U drugoj polovini kursa polaznici će imati priliku da steknu praktično znanje kroz praksu u štampanom izdanju ili na portalu, a rubrike u kojima će polaznici učiti biće dodeljene na osnovu njihovih afiniteta.

Mladi novinari i oni koji to žele da postanu imaće priliku da, u svakodnevnoj redakcijskoj atmosferi, uče i rade sa dokazanim profesionalcima u jednom od najpriznatijih medija u Srbiji.

Ove godine Danasovu školu novinarstva pohađaće 10 polaznika, a kraj zvaničnog dela škole predviđen je za decembar. U prethodnoj generaciji, većina polaznika je nakon završene škole odmah našla i zaposlenje u medijima, u Danasu ili nekoj drugoj redakciji.

Prijave za Danasovu školu novinarstva traju do 15. avgusta, a izabrani kandidati biće kontaktirani do 25. avgusta. Nastava će se odvijati u redakciji Danasa.

CV i motivacioni paragraf (do 200 reči) zainteresovani mogu poslati na hr@danas.rs.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

EU agencija za fundamentalna ljudska prava
Evropa, Vesti

FRA: Evropa doživljava talas antisemitizma

_______
Beč – Evropa doživljava „talas antisemitizma“, koji je delimično prouzrokovan sukobom na Bliskom istoku, saopštila je Agencija Evropske unije za osnovna prava. Agencija je objavila i istraživanje, koje je sprovedeno…