Osnovano udruženje mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja

Foto: SOS Dečija sela Srbija

Beograd, 29. april 2018. – Održana je osnivačka skupština udruženja ‘’Moj krug’’, prvog i jedinog udruženja mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja u Srbiji.

Osnivači i osnivačice ovog jedinstvenog udruženja su mladi koji koriste usluge Karijernog centra „Jaki mladi“ i njihovi prijatelji.

Karijerni centar “Jaki mladi” pružio je pomoć osnivanju ovog udruženja i nastaviće da podržava njegov rad, kroz mentorsku podršku, ustupanje prostora i podršku idejama, aktivnostima i akcijama koje će “Moj krug” sprovoditi.

Na osnivačkoj skupštini bilo je reči o ciljevima i akcijama čije je izvođenje planirano u narednom periodu, sa ciljem poboljšanja položaja mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja.

Podršku mladima, u partnerstvu sa Fondacijom SOS Dečija sela Srbija pruža i FICE Srbija, udruženje stručnjaka za podršku deci i porodici, koje već 15 godina radi na unapređenju kvaliteta zivota i dobrobiti dece i mladih u Srbiji.

Članice FICE Srbije su domovi za decu bez roditeljskog staranja, Centri za porodični smeštaj, Zavodi za omladinu, SOS Dečija sela Srbija i neki od Centara za socijalni rad u Srbiji.

Karijerni centar „Jaki mladi“ otvoren je u okviru projekta „Jaki mladi – održiva socijalna inkluzija i ekonomska podrška mladima u riziku“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode u partnerstvu sa nemačkom Fondacijom Herman Gmajner i lokalnim partnerima, uz sufinansiranje nemačkog saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ). Osnovna uloga Centra „Jaki mladi“ je podrška u povećanju zapošljivosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…