NUNS osudio kampanju mržnje protiv urednice portala Prokuplje na dlanu

NUNS

Beograd, 26. septembar 2019. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je osudilo kampanju na društvenim mrežama protiv novinarke i urednice lokalnog portala Prokuplje na dlanu Biljane Roganović.

NUNS poziva nadležno tužilaštvo i policiju da preduzme odgovarajuće mere protiv vinovnika govora mržnje, brojnih uvreda i pretnji koleginici.

Kampanja protiv novinarke na društvenim mrežama usledila je posle njenog izveštaja o „Porodičnoj šetnji“ u utorak uveče na Trgu topličkih junaka.

Roganović je u svom izveštaju navela da je na skupu nekoliko stotina građana jedan od organizatora rekao da je namera „da pošaljemo zdravu sliku grada Prokuplja, da pokažemo da smo mi zdrava sredina„. Navela je i da je lepa ideja okupila puno dece.

Međutim, kada je na samom događaju tražila izjavu Milana Milosavljevića za koga su joj rekli da je jedan od organizatora manifestacije, on je bio veoma neprijatan i uz psovke povišenim tonom rekao da je skup upropašten i da ne daje izjave.

Nakon objavljivanja izveštaja, usledile su poruke omalovažavanja, uvrede i pretnje Biljani Roganović.

Uvredljivi i preteći komentari na moj račun su objavljeni na Fejsbuku, kao i na sajtu Prokuplje na dlanu„, rekla je za NUNS Biljana Roganović i dodala da neke uvredljive poruke upućene elektonskom poštom nije objavila na sajtu, ali ih je sačuvala i dostavila NUNS.

Roganović smatra da su „pozadina svega i komentari koji su dan ranije objavljeni na lokalnom portalu Prokuplje online, koji je glasilo lokalnog SNS i u kojima sam bez ikakvog povoda prozivana, jer navodno nisam najavila skup„, naveo je NUNS.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…