Nacionalni konvent o Evropskoj uniji organizuje radni doručak sa medijima u Valjevu

Nacionalni konvent o EU

Beograd, 21. jun 2022. – Nacionalni konvent o Evropskoj uniji organizuje u ponedeljak 27. jun 2022. godine s početkom u 10:30 u restoranu Paviljon, doručak sa valjevskim medijima i organizacijama civilnog društva.

Događaj je posvećen pitanjima od značaja za pristupanje Srbije Evropskoj uniji.

U prvom delu biće reči  o aktuelnim pitanjima koje proizilaze iz procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji, i to:

  • Koji su glavni uzroci stagnacije Srbije na putu ka Evropskoj uniji?
  • Kakvo je realno stanje u oblastima i poglavljima od ključnog značaja za ubrzanje procesa pristupanja Evropskoj uniji?
  • Šta su stavovi Vlade a šta civilnog društva po pitanju demokratije i vladavine prava?
  • Kako civilno društvo vidi posledice ukrajinske krize po proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji?

Ovo su samo neka od pitanja o kojima predstavnici Konventa žele da razgovaraju sa medijima i organizacijama civilnog društva iz Valjeva.

U drugom delu skupa, predstavnici medija biće u prilici da saznaju koje su uobičajene prepreke koje stoje pred medijima kada izveštavaju o evropskim integracijama, koje su moguće metode za prevazilaženje izazova u izveštavanju, koji izvori informacijamedijima  stoje na raspolaganju i kako mogu dodatno da informišu svoju publiku.

Na ovom skupu će i sami mediji biti u prilici da kandiduju teme od značaja na koje civilno društvo treba da obrati pažnju.

Događaj se organizuje u okviru projekta „Otvoreno za građane“ koji je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, a koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.
Za više informacija o događaju možete se obratiti putem mejla ivana.lazarevic@eukonvent.org.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…