Milivojević: Otvaranje medija za kratko vreme doprinosi značajnoj promeni odnosa na političkoj sceni u Srbiji

Cvijetin Milivojević

Beograd, 08. novembar 2019. – Politički analitičar Cvijetin Milivojević ocenio je da bi otvaranje vodećih elektronskih medija u Srbiji za kratko vreme doprinelo da se značajno promeni odnos političkoj sceni i oslabilo podršku Aleksandru Vučiću.

Ja vam odgovorno tvrdim – da sa dva meseca otvorenog RTS i oslobođene Televizije Pink – Aleksandar Vučić ne bi mogao da osvoji više od 35 odsto glasova na izborima„, rekao je Milivojević za N1, naglašavajući kako je glavna stvar da se mediji „upristoje„.

On je ocenio da je, ako se gleda ukupno, Srbija već u bojkotu, jer na izbore ne izlazi 50 posto građana.

O prošlonedeljnom incidentu ispred RTS, uoči gostovanja Vučića u emisiji „Upitnik„, Milivojević je rekao da „ako opozicija u nedostatku boljih ideja svake subote šeta do RTS, to ne znači da je RTS glavni problem u Srbiji za sve građane, pa i za opoziciju„.

Ako bismo se zadržali na temi medija, postoje mnoge druge televizije koji su veći problem i za opoziciju i za građane od RTS. To ne abolira javni servis, jer on ne obaveštava u dovoljnoj meri onako kako bi morao po zakonu Srbije, on vrlo često čak i dezinformiše građane, ali za razliku od drugih nekih medija koji imaju veći uticaj, ona ne kriminalizuje i ne linčuje političke protivnike, odnosno svakoga ko ima kritičko mišljenje„, ocenio je Milivojević.

Po njegovom mišljenju, postoje veći problemi na koje opozicija treba da ukaže.

Ja razumem da je njima najbliže da prošetaju do Takovske ulice (do RTS-a), ali ako želite da usmerite pažnju građana od kojih apelujete da se priključe vašim protestima, onda morate naći neke druge adrese, koje su u ovom trenutku po meni veći problem od zgrade RTS„, rekao je Milivojević za N1.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…