1. Početna
  2. Vesti
  3. KRIK o ratu klanova u balkanskom podzemlju

KRIK o ratu klanova u balkanskom podzemlju

istraživačko novinarstvo

Beograd, 05. maj 2020.  – Novinari KRIK, sa kolegama iz OCCRP i MANS, tvrde da su došli do dosad neobjavljenih dokumenata o ratu u balkanskom podzemlju, iskaza zaštićenih svedoka, policijskih podatka, poverljivih izveštaja BIA.

Tim istraživačkih novinara došao je i do video-zapisa ubistava kriminalaca i fotografija njihovih kontakata sa ljudima iz policije i porodicom predsednika Srbije.

Otkrivamo kako je pad narko-bosa Darka Šarića uticao na uzdizanje škaljarskog klana, koji se ubrzo podelio i započeo krvavi rat sa svojim nekadašnjim saradnicima – „kavčanima“, objavljeno je na sajtu KRIK.

U tekstu se objašnjava i „kako su se srpski kriminalci i huligani priključili ovom sukobu„.

Prema navodima KRIK, „kriminalci su francusku Legiju stranaca koristili da regrutuju ubice, uključujući i američkog plaćenika„.

Planirali su čak i ubistvo crnogorskog tužioca i njegovog sina, dok su im policajci dojavljivali o akcijama koje se vode protiv njih„, piše KRIK.

Tekst Stevana Dojčinovića, Bojane Jovanović (KRIK), Dejana Milovca (MANS) i Svetlane Đokić (Vijesti), u celosti, možete pročitati na sajtu KRIK-a.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…