Konkurs za medije i organizacije civilnog društva koje se bave medijima

Projekat jačanja okruženja za održivost medija (USAID IREX)

Beograd, 7. novembar 2019. – USAID-ov Projekat jačanja okruženja za održivost medija otvorio je novi poziv koji je namenjen medijima i organizacijama civilnog društva koje se bave medijima.

Poziv je otvoren od 1. novembra 2019. do 30. septembra 2020. godine.

Podrška je namenjena razvoju poslovnih modela i unapređenju poslovanja, kao i aktivnostima javnog zagovaranja za poboljšanje poslovnog okruženja i održivosti medija u Srbiji.

Zainteresovani mogu da apliciraju za:

  1. Tehničku podršku za unapređenje rada medija i razvoj novih biznis ideja (razvoj strateških planova, organizovanje različitih treninga, obuka, mentorstava, IT podrška, pravna/finansijska/administrativna pomoć i slično).
  2. Pomoć iz Fonda za brzu podršku (uključuje nabavku opreme, licenci, softvera, sredstva za validaciju biznis ideje, sprovođenje istraživanja tržišta, promotivne aktivnosti, kao i druge vidove jednokratne podrške manjeg obima).
  3. Direktan grant za razvoj novog poslovnog modela i/ili aktivnost javnog zagovaranja za poboljšanje poslovnog okruženja za rad medija.

 Detaljan opis uslova, vidova podrške i načina apliciranja nalazi se na sajtu IREX-a.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…