Građanin Jacić tužio Grad Požarevac zbog koruptivnog pristupa borbi protiv korupcije

sudijski čekić

Beograd, 15. maj 2018. – Građanin Ljubomir Jacić tužio je Grad Požarevac zbog, kako kaže, koruptivnog pristupa borbi protiv korupcije.

Kako prenosi Boom 93, Jacić traži da se sudski poništi rešenje o obrazovanju komisije za praćenje Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije (LAF) u Požarevcu.

Jacić je bio jedan od kandidata za komisiju koji nije izabran u ovo telo. Postupak pred Višim sudom bi trebalo da se okonča početkom septembra.

Ljubomir Jacić smatra da je kao kandidat oštećen jer se ’’iz zapisnika komisije ne vide kriterijumi po kojima nije izabran u telo, odnosno kriterijumi po kojima je data prednost drugim kandidatima’’.

Jacić je kao kandidat dobio jednu od najviših ocena po osnovu upitnika, a po svim drugim kriterijumima je ocenjen da „u potpunosti zadovoljava“ za članstvo u komisiji, prenosi Boom 93.

Iako su pet kandidata stekla uslov za članstvo u LAF-u, komisija za izbor je bez jasnih kriterijuma izvršila eliminaciju dva kandidata i objavila konačnu rang listu sa samo tri kandidata, bez bodova ili jasnog obrazloženja na osnovu čega je njima data prednost u izboru u odnosu na ostale kandidate.

Jacić je predložio saslušanje svedoka odbornika Zvonimira Blagojevića i Zorana Gavrilovića iz Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) kojima je, kako je naveo, poznato da je u slučaju formiranja LAF-a u Požarevcu prekršena procedura.

Pored ovih zahteva sud je prihvatio i da se saslušaju članovi komisije koji su vršili izbor kandidata, Ankica Hinić, Andrijana Maksimović, Ivana Perišić i Marko Dmitrović.

Takođe, na predlog Gradskog pravobranilaštva u Požarevcu u postupku bi trebalo da se sasluša i svedok Nebojša Trajković, šef odseka za poslove organa Grada Požarevca.

Postupak po Jacićevoj tužbi biće okončan 4.septembra. Naredno ročište zakazano je za 5.jun, prenosi Boom 93.

 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…