Božović: Cilj svih modernih i demokratskih snaga treba da bude izvlačenje Srbije iz radikalskog blata

Balša Božović

Beograd, 28. septembar 2019. – Poslanik Demokratske stranke Balša Božović kazao je da se Srpski pokret Dveri i njen lider Boško Obradović otvorenim nepoštovanjem ljudskih prava jasno deklarišu kao antievropska i ekstremna desnica.

Izjave predsednika Dveri o ljudskim pravima čine jasnom činjenicu da se politička organizacija sa takvim stavovima ne može boriti za poštovanje fundamentalnih vrednosti i sloboda“, izjavio je Božović za agenciju Beta.

On je dodao da je poštovanje tih vrednosti i sloboda preduslov stvaranja moderne i evropske Srbije.

Božović je naveo da je poštovanje ljudskih prava osnovni postulat evropske zajednice i osnova svih evropskih vrednosti.

Božović je rekao da izjavama kojima se ljudima drugačijeg seksualnog ili nekog drugog opredeljenja nešto zabranjuje predstavlja „najteži oblik kršenja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima“.

Upravo cilj svih modernih i demokratskih snaga treba da bude da izvuče Srbiju iz radikalskog blata, koje se na vlast vratilo 2012. godine, koje je zemlju i društvo uništilo“, rekao je Božović za Betu.

On je istakao da su svi ljudi ravnopravni i da ne sme da bude razlike u poštovanju njihovih ljudskih prava.

Nema razlike u tome kada penzionerima uzmete stečenu penziju, kada nekome uskratite pravo da slobodno bira na izborima i kada zabranjujete nekome da šeta samo zato što je drugačijeg seksualnog opredeljenja“, ocenio je Božović.

On je naveo da su to „radikalske vrednosti koje su kamen temeljac današnje vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Negde se, izgleda, nismo dobro razumeli“, rekao je Božović.

Nekoliko stotina Čačana, mnogi s decom, učestvovalo je u „Porodičnoj šetnji“ u organizaciji gradskih odbora opozicionih stranka Dveri i Nova Srbija.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je tom prilikom novinarima da su građani učešćem „odbranili tradicionalne i porodične vrednosti i sprečili održavanje bilo kakvih antiporodičnih i antihrišćanskih manifestacija u Čačku“.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…