Austrijska železnica ulaže 40 miliona evra u noćne vozove

Voz

Beč, 24. avgust 2020. – Tehnički servis Austrijske železnice će investirati 40 miliona evra u izgradnju hale za održavanje noćnih vagona.

Nakon što je u januaru ove godine Autrijska železnica (ÖBB) pokrenula novu noćnu liniju od Beča do Brisela, u decembru 2020. godine planirano je otvaranje još jedne linije od Beča do Amsterdama.

ÖBB trenutno nudi 19 noćnih linija, što je čini najvećim ponuđačem ove usluge u Evropi.

Hala za održavanje noćnih vagona biće izgrađena u bečkom becirku Zimering gde se nalazi jedna od radionica Tehničkog servisa koja postoji 150 godina. Početak radova na izgradnji hale je zvanično počeo, a završetak radova se očekuje u proleće 2022. godine.

Radionica u Zimeringu nudi 500 visoko kvalifikovanih radnih mesta, a izgradnjom hale biće otvorena dodatna radna mesta. Tu će se vršiti sve vrste održavanja, od manjih servisnih popravki do velikih revizija vagona. Radionica u Zimeringu izvrši reviziju 25 garnitura za „Railjet“ brze vozove i 130 putničkih kola godišnje.

Austrijska železnica svake godine preveze 477 miliona putnika i 105 miliona tona dobara. Godišnje investicije u infrastrukturu železnice iznose dve milijarde evra.

ÖBB je 2019. godine sa 96 odsto tačnosti bila jedna od najtačnijih železnica u Evropi, a struja koju železnica koristi potiče u potpunosti iz obnovljivih energetskih resursa. Austrijska železnica je najveće ekološko preduzeće u zemlji, saopšteno je iz Predstavništva Grada Beča u Beogradu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…