Antikorupcijska ulična akcija u Valjevu

Foto: kareja.org.rs

Vajevo – Institut za istraživanje korupcije Kareja, u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“, održaće 18. juna 2024. u Valjevu, u formi ulične akcije, promotivni događaj pod nazivom “Odbranimo antikorupcijski zakon od korupcije”.

Početak akcije je zakazan za 10 časova, kada će biti održana i konferencija za medije na Gradskom trgu u Valjevu.

Akcija se odnosi na Zakon o organizaciji i nadležnosti državnih organa za suzbijanje organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

Aktivisti Kareje razgovaraće sa građankama i građanima Valjeva tokom dana na nekoliko lokacija i pozvati ih da podrže zahtev da se svim 700 opštinskim i okružnim tužiocima vrati nadležnost da postupaju po korupcijskim krivičnim delima, koja im je oduzeta izmenom Zakona iz 2018. godine.

Zainteresovani građanke i građani u Srbiji podršku mogu poslati na mejl  akcija2024@gmail.com u koji će, najkraće, upisati da podržavaju navedeni zahtev kao i svoje ime, prezime i mesto.

U okviru navedenog uličnog događaja građankama i građanima biće podeljeno besplatno izdanje prvih antikorupcijskih novina u Srbiji, Magazina antikorupcije MAK-a.

Projekat „Sprovođenje antikorupcijskih politika je jedini pravi put Srbije u Evropsku uniju“ realizuje se u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ koji Beogradska otvorena škola sprovodi u partnerstvu s organizacijama civilnog društva: Novosadska novinarska škola, ENECA, Užički centar za prava deteta, Nova planska praksa, Sigurne staze, Mladi poljoprivrednici Srbije i međunarodnim partnerom, fondacijom Fridrih Ebert (Friedrich Ebert Stiftung). Projekat je podržan od strane Evropske unije i biće realizovan u periodu od 2023. do 2026. godine.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…