Agencija ne krije plate zaposlenih

Agencija za borbu protiv korupcije

Povodom neistinitih medijskih objava „da Agencija za borbu protiv korupcije krije plate svojih zaposlenih" obaveštavamo javnost o sledećem:

Podaci o naknadama članova Odbora i platama direktora, zamenika, pomoćnika direktora, načelnika službi i ostalih zaposlenih objavljeni su u Informatoru o radu Agencije na strani 95. i 96. koji je dostupan na sajtu Agencije.

Mediji su takođe preneli da Agencija podnosiocu zahteva za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, čije se ime pominje u medijima, nije dostavila „konkursnu dokumentaciju u vezi sa poslednjim izborom direktora".

Imajući u vidu obavezu zaštite podataka o ličnosti nije bilo moguće dostaviti kompletnu konkursnu dokumentaciju tražiocu informacija. Ovo posebno zato što su pojedini kandidati izričito zahtevali, već tokom razgovora, da podatak o tome da su konkurisali za direktora Agencije ne bude dostupan javnosti.

Dokumentacija koju je podnosilac zahteva tražio sadrži i detalje razgovora Konkursne komisije sa svakim kandidatom, te ih radi zaštite prava lica učesnika konkursa nije moguće staviti na uvid javnosti, bez njihove izričite saglasnosti, a posebno ne u situaciji njihovog izričitog protivljenja.

Izvor: Agencija za borbu protiv korupcije

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…