Tim Ekonomskog fakulteta iz Beograda prvi na takmičenju iz poslovne analitike u SAD

Foto: ekof.bg.ac.rs

Beograd – Tim Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojio je prvo mesto na takmičenju iz poslovne analitike, na poslovnoj školi Univerziteta u Ajovi, za kreiranje strategije koja omogućava povećanje zadovoljstva radnika.

Na takmičenju su učestvovali postdiplomci svih nivoa studija, a zadatak se odnosio na analizu poslovnih podataka u oblasti upravljanja zaposlenima u fabrikama širom sveta, navodi se u saopštenju Ekonomskog fakulteta.

Pobednički tim činile su saradnice Ekonomskog fakulteta i alumnistkinje EKOF Case Study kluba Ksenija Đikanović, Anastasija Lončarević i Jovana Mileusnić, predvođene akademskim mentorom Mladenom Stamenkovićem i industrijskim mentorom Nikolom Markovićem.

Pokrovitelj takmičenja bila je kompanija Ball koja se bavi proizvodnjom ambalaže, a članovi žirija bili su potpredsednik za ljudske resurse te kompanije, globalni direktor za analitiku u kompaniji Heineken, direktor napredne analitike u kompaniji Walmart i direktor finansija u Google Cloud-u.

Ova pobeda predstavlja još jednu potvrdu da je znanje studenata Ekonomskog fakulteta u potpunosti uporedivo sa znanjem njihovih kolega širom sveta, ističe se u saopštenju.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…