1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Tadić: Odluka o ujedinjenju je samo prvi korak ka realizaciji ideje obnavljanja velike Demokratske stranke

Tadić: Odluka o ujedinjenju je samo prvi korak ka realizaciji ideje obnavljanja velike Demokratske stranke

Boris Tadić

Beograd, 23. maj 2019. – Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da samo velika i ujedinjena demokratska stranka ima kapaciteta da se suprotstavi režimu Aleksadra Vučića.

On je za "Blic" rekao da je DS u jednom trenutku promenom politike i načina funkcionisanja počela da se odriče te uloge i da se svodi na minornu stranku koja ne može da utiče na promene.

"Poslednji je trenutak da se to promeni i toj promeni hoću da doprinesem svojim iskustvom pobeda nad starim i novim radikalima", rekao je Tadić.

On je ocenio da ujedinjenje ima smisla samo ukoliko bude postavljeno na temljima na kojima ta stranka može ponovo da zauzme ulogu u društvu i na politčkoj sceni koju je imala.

"Nadam se da će to biti mogće već do kraja ove godine ili početkom sledeće a tek kada dođe konačnog ujedinjena funkcionisaćemo kao jedinstven subjekt u svakom smislu", kazao je Tadić.

On je rekao da će stranke članice unije demokrata odnosno DS, Zajedno za Srbiju i SDS biti pravno i politički kao posebni subjekti jer je odluka o ujedinjenju samo prvi korak ka realizaciji ideje obnavljanja velike DS.

"Do konačnog ujedinjena funkcionišemo kao odvojene stranke i stranke članice postoje kao i do sada, samo što ćemo ubuduće koordinisati sve naše aktivnosti i stavove", rekao je Tadić.

Upitan ko će biti predsednik on je kazao novo lice koje će generisati nove ideje i dobiti masovnu podršku za njih, odnosno pobediti na izborima.

"Pa će tako i predsednik velike DS biti onaj koji uspe da ispuni te kriterijume, a ja svakome ko pored tih zadovoljava i moralne kriterijume sa velikim zadovoljstvom pomoći", kazao je bivši predsednik Srbije i bivši predsednik DS.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…