1. Početna
  2. Društvo
  3. Regionalni kanal N1 počinje da radi 2014. godine

Regionalni kanal N1 počinje da radi 2014. godine

daljinski upravljač

Regionalna televizija Kanal N1 počeće da radi početkom 2014. godine i emitovaće celodnevni informativni program na području Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, saopštio je 5. septembra taj kanal.

N1 će kao regionalni partner kompanije CNN emitovati program iz tri centra u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, kao i iz lokalnih centara smeštenih po gradovima celog regiona, a program će moći da prati više od 15 miliona gledalaca u tri zemlje.

Glavni finansijski investitor kanala N1 je Junajted grupa (United Group), "pay TV" platforma prisutna u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i kablovskog operatora SBB, operatore Telemach Slovenija i Telemah BiH, kao i regionalnu satelitsku platformu Total TV.

Sporazum o saradanji sa kompanijom Turner Broadcasting System Europe Limited, koja je vlasnik kanala CNN International, omogućio je kanalu N1 da postane eksluzivni partner CNN-a u regionu.

Direktor Kanala N1 i direktor programa za sve tri zemlje biće bivši novinara CNN Brent Sadler, dugogodišnji međunarodni dopisnik CNN i bivši dopisnik sa Bliskog istoka za ITN.

"N1 ce razvijati svoj specifičan sadržaj, baziran na vestima iz regiona, o kojima ćemo izveštavati iz sva tri glavna grada istovremeno. To će biti veoma inspirativan zadatak. Saradnja sa CNN-om donosi nam dragoceno iskustvo u oblastima novinarstva, uredništva i pravljenja programa", rekao je Sadler.

Kanal N1 će emitovati i odabrane programe CNN-a, prevedene na lokalne jezike.

Viši savetnik Junajted grupe i bivši ambasador SAD u Srbiji i Kameron Manter rekao je da je početak rada te regionalne televizije "važan korak u integraciji regiona u EU" i u prihvatanju njenih visokih standarda za kanale sa celodnevnim informativnim programom.

"Veoma smo uzbudeni što učestvujemo u kreiranju kanala N1," rekao je Manter. Kanal N1 tvrdi da će gledaocima pružati "najnovije, tačne i nezavisne vesti".

"N1 će postati simbol za pouzdane vesti 24 časa dnevno. Naša najsavremnija tehnologija i tim posvećenih profesionalaca odrediće buduću reputaciju N1 kanala, odnosno poverenje gledalaca," rekao je Sadler.

CNN će kanalu N1 pružati konsultantske usluge, vršiće obuku kadrova i operativnu podršku za period do početka emitovanja programa i posle toga, što podrazumeva uredničku i tehnološku obuku za kadrove N1 kanala u centrali CNN-a u Atlanti.

"Profesionalizam, urednička nezavisnost i kreativno, odgovorno i osvešćeno izveštavanje su veoma visoki kriterijumi rada koje će postaviti kanal N1", rekao je Sadler.

Sadler je istakao da će u okviru cele mreže biti primenjene "striktne uredničke smernice za tačno i nepristrasno izveštavanje".

Izvor: Beta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…