1. Početna
  2. Vesti
  3. Evropa
  4. Srbija i EU
  5. Određeno Revizorsko telo za projekte iz IPA fondova

Određeno Revizorsko telo za projekte iz IPA fondova

Vlada Republike Srbije

Vlada Republike Srbije Uredbom je odredila Kancelariju za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije za Revizorsko telo.

Ova Uredba je doneta u skladu sa Okvirnim sporazumom između Vlade Republike Srbije i Komisije Evropskih zajednica.

Revizija se vrši u skladu sa međunarodno prihvaćenim standardima revizije.

Revizorsko telo je odgovorno za proveru delotvornog i stabilnog funkcionisanja sistema upravljanja i kontrole u cilju zakonitog korišćenja sredstava iz programa pretpristupne pomoći Evropske unije.

U postupku revizije Revizorsko telo sarađuje sa nadležnim državnim organima i institucijama, nadležnim institucijama država članica Evropske unije i država kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Revizorsko telo može da vrši zajedničku reviziju sa revizorskim institucijama drugih država, kao i sa Evropskom komisijom i Evropskim sudom revizora. 

Uredba o određivanju tela za reviziju sistema upravljanja programima pretpristupne pomoći Evropske unije u okviru instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) stupila je na snagu 28.12.2013.godine.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…