Najavom prekršajne prijave protiv nedeljnika Vreme Ministarstvo kulture kontroliše štetu koju su napravili režimski tabloidi

Nedeljnik Vreme

Beograd, 16. januar 2020. – Redakcija nedeljnika Vreme saopštila je da je cilj prekršajne prijave koju je protiv tog magazina najavilo Ministarstvo kulture dalji pritisak na nezavisne medije i kontrola štete koju su napravili režimski tabloidi.

Ne možemo da verujemo da će Ministarstvo kulture i informisanja podneti prekršajnu prijavu protiv našeg nedeljnika zbog redakcijske opreme teksta „Zlo vreba sa kioska“ broj 1515, gde se izričito i argumentovano osuđuje medijsko lešinarstvo režimskih tabloida, navodi se u saopštenju.

Kao dokaz njihovog beščašća, objavili smo naslovne strane tih novina, podseća Vreme.

Ministarstvo kulture i informisanja, koje je sa zakašnjenjem i tek pod pritiskom javnosti reagovalo na brutalno kršenje svih prava ili interesa maloletnih lica u režimskim tabloidima, sada promptno najavljuje prekršajnu prijavu protiv Vremena.

Potpuno je neshvatljivo kako smo mi to mogli da povredimo prava ili interese maloletnih lica nakon što su ih, ničim ometani, tabloidi kršili svakog dana na svim kioscima u Srbiji, konstatuje nedeljnik.

Ogromna i nepopravljiva šteta je učinjena, a Vreme je samo belodano dokumentovalo dubinu zla ovog medijskog ponora, ističe se u saopštenju.

Od Ministarstva kulture i informisanja očekujemo povlačenje prekršajne prijave protiv našeg nedeljnika, navodi se u saopštenju redakcije nedeljnika Vreme.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…