1. Početna
  2. Društvo
  3. KRIK: Za ubistvo Olivera Ivanovića osumnjičen i Zvonko Veselinović

KRIK: Za ubistvo Olivera Ivanovića osumnjičen i Zvonko Veselinović

Zvonko Veselinović

Beograd, 21. april 2019. – Istraga za ubistvo Olivera Ivanovića proširena je prošle nedelje na još dve osobe, Zvonka Veselinovića i Milana Mihailovića, kojima se na teret stavljaju četiri krivična dela, prenosi portal KRIK.

Tužilaštvo Kosova je 12. aprila donelo rešenje o proširenju istrage protiv njih dvojice, osumnjičenih za učešće u organizovanju kriminalne grupe, ugrožavanje osoblja Ujedinjenih nacija i pomoćnog osoblja, izazivanje opšte opasnosti i teško ubistvo.

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je u januaru prošle godine ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. U novembru su uhapšeni Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić, dok je kao četvrti osumnjičeni označen Milan Radoičić, inače Veselinovićev kum.

Spasojevića, istražitelja u policiji na severu Kosova, tužilaštvo sumnjiči da je pomogao izvršiocu tako što mu je olakšao da pobegne sa lica mesta službenim vozilom policije, prenosi KRIK.

Rošić je pod istragom zbog pisma pronađenog u Ivanovićem džepu u kom je napisan registarski broj džipa u vlasništvu Rošićeve porodice.

Za Markovića, takođe policajca sa severa Kosova, veruje se da je sa lica mesta prenosio podatke jednom policijskom službeniku u Srbiji.

Spasojević i Rošić su od hapšenja u pritvoru, a sud bi danas trebalo da odluči da li će im produžiti pritvor.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…