Financial Times daje besplatan pristup srednjoškolcima iz celog sveta

Financial Times

London, 10. februar 2018. – Nakon što se pokazao uspešnim u Velikoj Britaniji, Financial Times globalno proširuje program besplatne pretplate za srednje škole.

Kako prenosi portal media.ba, polaznici srednjih škola starosne dobi od 16 do 19 godina moći će od ove godine, bez obzira na to gde žive, besplatno pristupiti sadržajima Financial Times-a, za koje je inače potrebna pretplata.

Cilj projekta je da dopuni školski kurikulum i bolje pripremi učenike srednjih škola za fakultet i poslovno okruženje, kao i da privuče buduće redovne čitaoce.

Pored toga što će moći čitati tekstove objavljene na FT.com, učenici će primati i sedmični e-mail specijalno prilagođen sadržajima relevantnim za program škole koju pohađaju.

Za učešće u programu, potrebno je da se škole registruju na sajtu FT.com, nakon čega će im se javiti predstavnici Financial Timesa. 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…