Anketa za poslaničke kandidate/kinje

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, prema podacima Republičke izborne komisije, učestvuje 19 lista sa ukupno 3020 poslaničkih kandidata i kandidatkinja (1.087 ili 36 odsto čine žene).
 
Ovaj broj poslaničkih kandidata i kandidatkinja predstavlja najbolju ponudu koju politička scena,u ovom trenutku, može da ponudi građanima i građankama Republike Srbije.
 
Nakon zaključenja izbornih lista, Biro za društvena istraživanja iz Beograda i Dijalog iz Valjeva nameravaju da sprovedu istraživanje koje za cilj ima mapiranje integriteta poslaničkih kandidata i kandidatkinja. 
 
Predmet monitoringa su poštovanje zakona, dosadašnji rad u javnim institucijama i potencijalni sukobi interesa i trgovina uticajem koja može nastati kao plod obavljanja poslaničke funkcije. 
 
Anketa će biti dostavljena partijama koje su nosioci poslaničkih lista, a koje imaju profil na društvenim mrežama Twitter i Facebook.
 
Očekujemo da će anketa biti dostupna svim poslaničkim kandidatima i kandidatkinjama.

Anketa se nalazi na ovom linku.

Zahvaljujemo se svim poslaničkim kandidatima i kandidatkinjama na učešću u našem istraživanju.

 
Ovaj projekat je rezultat udruženog delovanja i resursa dve organizacije civilnog društva.  

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…