1. Početna
  2. IT
  3. Sve više aplikacija o zdravlju

Sve više aplikacija o zdravlju

Na evropskom tržištu postoji više od 97.000 aplikacija za mobilne uređaje o zdravlju i zdravom načinu života i to je sektor kojem eksperti predviđaju pravi "bum" narednih godina.

Aplikacije o zdravlju pomažu korisnicima da prate zdravstvene parametre i pružaju im osnovne informacije i smernice kako da žive bolje i zdravlje. Procenjuje se da će za par godina evropsko tržište aplikacija za bolje zdravlje biti veće od severnoameričkog zahvaljujući brzom rastu upotrebe mobilnih uređaja. Evropski zvaničnici prepoznali su značaj mobilnih aplikacija o zdravlju, kao i primene digitalinih rešenja uopšte na tom polju (eZdravlje), i ukazuju na potrebu jasnije regulative na sektoru. Najnovija istraživanja tržišta ukazuju da će u narednih nekoliko godina deset vodećih mobilnih aplikacija za zdravlje imati do četiri miliona besplatnih i 300.000 preuzimanja koja se plaćaju dnevno, obznanili su eksperti Evropskog zdravstvenog foruma Gastein.

Do 2017. godine, prema procenama Foruma, polovina korisnika mobilnih uređaja imaće neku aplikaciju o zdravlju (mHealth-mZdravlje) na svom uređaju.

Slogan Foruma, održanog početkom oktobra u Bad Hofgasteinu (Austrija), bio je "Elastični i inovativni zdravstveni sistemi za Evropu" a među temama od značaja za evropsko zdravstvo bila je i ona o aplikacijama.

Procenjuje se da će do 2017. godine evropsko tržište aplikacija za mobilne uređaje o zdravlju vredeti 5,4 milijarde evra i biće veće od severnoameričkog. To se, kako se navodi, nije prognoziralo u ranijim studijama, delom zbog toga što se u Evropi nije očekivao tako brz rast preuzimanja aplikacija o zdravlju i zdravom načinu života.

Opširniju informaciju možete pročitati na portalu euractiv.rs.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…