Startovao Vox populi

U Beogradu je počeo da radi portal građanskog novinarstva Vox populi, kao medijski projekat Novinske agencije Fonet.

Reč je o jedinstvenom medijskom poduhvatu Foneta, podržanom na konkursu Ministarstva kulture i informisanja, koji promoviše i unapređuje građansko novinarstvo.

Portal Vox populi je zamišljen kao medijski alat građana, kako bi se oni bolje informisali i međusobno obaveštavali.

Građani Srbije, kao i oni iz regiona sa sličnog govornog područja, zahvaljujući autentičnom građanskom portalu Vox populi, u mogućnosti su da sami ponude svoje viđenje stvarnosti, pišu i izveštavaju o onome što je za njih važno.

Portal Vox populi računa na sinergiju sa tradicionalnim medijima, koji nije njihova konkurencija, već dopuna i korektiv.

Multimedijalni portal Vox populi alternativni je izvor informisanja, budući da se građani sve više okreću medijskim sadržajima na Internetu.

Portal Vox populi je nadgradnja i prirodan korak u radu i razvoju Novinske agencije Fonet, koja pokretanjem nove platforme na medijsku scenu uvodi i građane.

Portal je otvoren za sve građanske inicijative i predloge, uređivački je nepristrasan, nema zabranjenih događaja, tema i ličnosti, ali ima jasan kodeks u pogledu sadržine koja ćemoći da bude objavljena.

Portal Vox populi neće služiti za distribuciju sadržaja neprihvatljivih i nedozvoljenih po novinarskim kodeksima i zakonima.

Vox populi će nastojati da podstakne građanski aktivizam i želju građana da izveste javnost o svemu onome što je važno za njih ili njihovu sredinu.

Posredstvom portala Vox populi, građanima su širom otvorena vrata, ne samo da budu samo konzumenti vesti, već i da postanu akteri i šalju vesti, fotografije, video i audio snimke.

Građansko novinarstvo je pokret koji se krajem osamdesetih godina prošlog veka javlja u Americi, kao odgovor na krizu javnog komuniciranja.

Izvor: Nezavisno udruženje novinara Srbije – NUNS

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…