RFZO: Vantelesna u državnoj ili privatnoj ustanovi

Vantelesna oplodnja

Osigurana lica Republičkog fonda za zdravstveno osigiranje (RFZO) će  ponovo imati mogućnost da se prilikom izlaska na lekarsku komisiju opredele da prvi i drugi pokušaj vantelesne oplodnje o trošku RFZO obave u državnoj ustanovi ili u jednoj od 11 privatnih ustanova sa kojima Fond ima zaključen ugovor.

RFZO u saopštenju podseća da je u toku maja GAK "Narodni front" dostavio obaveštenje da zbog renoviranja možda neće biti u mogućnosti da izvrši plan rada za 2016. godinu koji se odnosi na usluge vantelesne oplodnje, zbog čega se obratio Institutu za javno zdravlje radi dobijanja mišljenja da li će postojeći kapaciteti u državnim ustanovama biti dovoljni za pružanje tih usluga do kraja godine.

Institut za javno zdravlje je dao pozitivno mišljenje za dodatni broj usluga u privatnim ustanovama i RFZO je preduzeo aktivnosti kako bi se bez odlaganja osiguranim licima omogućilo da se, pored državnih ustanova opredeljuju i za jednu od 11 privatnih ustanova.

Mogućnost da se ponovo opredele imaće i sva osigurana lica koja su izlazila na lekarsku komisiju u periodu od 27. maja do danas, a nisu mogla da biraju privatnu ustanovu zbog ispunjenosti broja u istim.

RFZO napominje da su osigurana lica mogla da se opredeljuju i za jednu od 11 privatnih ustanova sve do 26. maja 2016. godine, kada je ispunjen broj od 500 usluga za koje je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" dao mišljenje o opravdanosti upućivanja.

"Napominjemo da je Republički fond na ovaj način obezbedio dovoljno kapaciteta za pružanje usluge VTO do kraja godine", ističe se u saopštenju.

Fond podseća da će osiguranici vantelesnu oplodnju, ako se odluče za državnu ustanovu, moći da obave u KC Srbije, KC Vojvodine, GAK Narodni front, KC Niš i OB Valjevo, a da je na sajtu RFZO dostupan spisak 11 privatnih ustanova sa kojima Fond ima zaključen ugovor.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…