Raspisan konkurs za nagrađivanje najboljih srednjoškolaca u Srbiji

Foto: fondzamladetalente.gov.rs

Beograd – Fond za mlade talente Srbije raspisao je Konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu tokom kalendarske 2023. godine.

Prijave na konkurs su otvorene do 20. maja 2024.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a svaki kandidat može da bude nagrađen samo jednom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2023. godine.

Kako je saopštilo Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, u zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara.

Priznata takmičenja obuhvaćena Kalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete Srbije na republičkom ili međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti.

Već punih 16 godina, osnovni cilj i misija ovog načina nagrađivanja je pružanje podrške mladim i izuzetnim talentima u najranijim fazama njihovog školovanja, ali i motivacije da nastave da ređaju uspehe kako bi kasnije postali i naši stipendisti„, naglašava se u saopštenju.

Dodaje se da se više informacija o uslovima i procesu prijave nalaze u tekstu Konkursa koji se nalazi na sajtu Fonda za mlade talente, koji je u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. bavi se razvojem mladih talenata u Srbiji.

U saopštenju se podseća da je do danas dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…