Pavićević: Izlazak „Jedan od pet miliona“ na izbore neće imati posledice po bojkot

Đorđe Pavićević

Beograd, 31. januar 2020. – Profesor Fakulteta političkih nauka (FPN) Đorđe Pavićević ocenio je danas da odluka Udruženja „Jedan od pet miliona“ da izađe na izbore neće imati mnogo posledica po bojkot izbora.

Njihova odluka nema veliki uticaj, a značajan deo lokalnih organizacija Udruženja se ogradio, kao i ličnosti koje su predstavljale Udruženje„, izjavio je Pavićević za agenciju Beta.

Na pitanje može li izlazak ovog udruženja da umašnji šanse manjih stranaka koje bi učestvovale na izborima, profesor FPN smatra da još nije poznato da li će Udruženje izaći samostalno ili u koaliciji.

Govoreći o lokalnim izborima i delu opozicije koji bojkotuje izbore, kao i o opštinama u kojima je opozicija na vlasti, Pavićević je rekao da „ima argumenata da se na lokalne izbore izađe jer je neophodno manje novca i ne zavisi se od lokalnih medija u toj meri„.

Povodom spekulacija o mogućnosti da neke opozicione stranke na izbore izađu kao grupe građana, Pavićević je odgovorio da je to pitanje politike koju opozicija želi da sprovede.

Ako žele na lokalne izbore trebalo bi da to javno saopšte, lošija je varijanta da to rade preko grupa građana„, zaključio je Pavićević.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…