Partije na vlasti nezainteresovane za pitanja obrazovanja?

Građanske inicijative

U Beogradu je održan okrugli sto „Da li je obrazovanje tema predizborne kampanje“ u organizaciji Građanskih inicijativa.

Okrugli sto bio je posvećen pitanjima obrazovnih politika stranaka koje će se nadmetati na predstojećim izborima. U debati su učestvovali Bojan Đurić iz Liberalno demokratske partije, Miodrag Stojković iz Demokratske stranke i Dušan Pavlović ispred liste „Dosta je bilo“, a u ime Građanskih inicijativa je govorila Maja Stojanović, izvršna direktorka. Predstavnici aktuelne vlasti iz Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije nisu se odazvali pozivu Građanskih inicijativa da uzmu učešće u debati.

Okruglom stolu su prisustvovali i mladi iz Unije srednjoškolaca Srbije, Regionalne unije učeničkih parlamenata Bujanovca i Preševa i Beogradskog parlamenta srednjih škola. Mladi koji ove godine prvi put glasaju su na kraju debate postavljali pitanja predstavnicima političkih partija.

Izvršna direktorka Građanskih inicijativa Maja Stojanović je neodazivanje SNS-a i SPS-a na okrugli sto protumačila kao nezainteresovanost aktuelne vlasti za pitanja obrazovanja. Ona je definisala najvažnije probleme obrazovnog sistema, poput zastarelih i neadekvatnih udžbenika, boljeg definisanja sistema usavršavanja i evaluacije nastavnog kadra i sl, a potom pozvala predstavnike političkih partija da o njima prodiskutuju i ponude predloge za njihovo rešavanje.

Opširnije informacije sa okruglog stola ''Da li je obrazovanje tema predizborne kampanje'' možete pročitati na sajtu Građanskih inicijativa.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…