1. Početna
  2. Društvo
  3. Životna sredina
  4. Otvoren nacionalni konkurs Arhiton

Otvoren nacionalni konkurs Arhiton

ARHITON, nacionalni konkurs za najbolje idejno rešenje uređenja gradskih krovova i urbanih džepova je deo projekta “Klima se menja. A ti?”
Cilj konkursa je angažovanje studenta i mladih stručnjaka u kreiranju idejnog rešenja uređenja i unapređenja urbanih džepova i krovova u gradskim sredinama.

Urbani džep je gradski prostor malih dimenzija sa velikom upotrebnom, socijalnom i ekološkom vrednošću. Pojam i definicija preuzeti iz projekta “Urbani džepovi Beograda”.

Konkurs je otvoren do 15. maja 2014. i ima dve eliminacione runde. U prvoj rundi, Žiri će izabrati do 20 najboljih idejnih rešenja u obe kategorije.

U drugoj rundi, autori izabranih radova će prezentovati svoja idejna rešenja Žiriju i publici.

Na osnovu kriterijuma Konkursa, Žiri će izabrati pobednike u obe kategorije. Ceremonija dodele nagrada će biti održana nakon proglašenja pobednika.

Ceo tekst konkursa možete pročitati na sajtu Centra za unapređenje životne sredine.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…