Osnivanje medijskog fonda: Stavovi građana i medija

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) realizovao je za Media i reform centar Niš (MRCN), kao jednu od faza pri izradi „Studije izvodljivosti multidonatorskog fonda u Srbiji“, istraživanje o potrebama za postojanjem medijskog fonda, kao i viđenjem njegove funkcije i oblasti delovanja od strane građana.

Izradu ove studije MRCN-u poverio je USAID kroz program „Građansko društvo za budućnost“ koji sprovodi Institut za održive zajednice (ISC).

Istraživanje je sprovedeno sa ciljem da identifikuje stavove građana o percepciji medija i vrstama informacija i sadržaja koji im nedostaju u postojećim medijima, kao i mogućnostima, spremnosti i načinima za doniranje u nezavisni multidonorski fond koji bi su predstavljao podršku radu medija u Srbiji.

Kvantitativno istaživanje je rađeno korišćenjem on-line upitnika na portalu Biroa za društvena istraživanja www.tvojstav.com.

Istraživanje je radjeno početkom marta 2014. godine. Ciljna grupa su bili punoletni građani. Uzorak je obuhvatio 1000 punoletnih građana na teritoriji Srbiji.

Istraživanje možete preuzeti na sajtu Biroa za društvena istraživanja.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…