Javni konkurs za dodelu sredstava OCD u oblasti borbe protiv korupcije

Konkurs Agencija za borbu protiv korupcije

Beograd, 29. oktobar 2019. – Agencija za borbu protiv korupcije objavila je konkurs za dodelu sredstava za 2019. godinu za predloge projekata organizacija civilnog društva u okviru programa za borbu protiv korupcije.

Rok za podnošenje predloga projekata je 9. novembar 2019. godine.

Agencija dodeljuje finansijska sredstva za realizaciju jednog projekta udruženju čiji predlog projekta, prema definisanim kriterijumima, bude ocenjen kao najbolji.

Opšti cilj konkursa: Podržan razvoj i jačanje integriteta, javne odgovornosti i transparentnosti rada organa javne vlasti sa ciljem da se unapredi borba protiv korupcije.

Specifični ciljevi konkursa: a) Povećanje transparentnosti i unapređenje učešća javnosti pri kreiranju javnih politika na lokalnom nivou; b) Razvijanje i unapređenje metodologije za praćenje ispunjenosti obaveza javnih funkcionera i organa javne vlasti, kao i političkih subjekata iz Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Zakona o finansiranju političkih aktivnosti radi pružanja pomoći Agenciji za borbu protiv korupcije da efikasnije ostvari svoje nadležnosti.

Ukupan iznos sredstava koja se dodeljuju radi realizacije projekta je 1.500.000,00 dinara.

 Podnosilac čijim predlogu projekta budu dodeljena sredstva treba da otvori namenski račun samo za potrebe odobrenog projekta. Agencija zadržava pravo da ne dodeli sredstva ukoliko nijedan od podnetih predloga projekata ne dobije prelaznu ocenu (više od 51% od ukupnog broja bodova, što iznosi 49,5 bodova).

Vreme trajanja projekta je do 12 meseci, a isti mora biti realizovan najkasnije do 31. novembra 2020. godine. Finansijska sredstva biće isplaćena u jednoj tranši nakon potpisivanja ugovora o realizaciji projekta.

Detaljnije informacije i konkursna dokumentacija nalazi se na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…