1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. In memoriam: Borka Pavićević

In memoriam: Borka Pavićević

Borka Pavićević

Beograd, 30. jun 2019. – Dramaturškinja i direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević preminula je u Beogradu u 72. godini, navodi se na sajtu CZKD-a.

Rođena je 1947. u Kotoru, diplomirala je dramaturgiju 1971. na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, gde je i magistrirala 1976. godine.

U Ateljeu 212, u dramaturškom odeljenju, radila je 10 godina, u BITEF-u 20 godina, a bila je i dramaturg u drugim pozorištima u Beogradu, kao i u Zenici, Splitu, Skoplju, Ljubljani i Subotici.

Osnivač je teatra Nova osećajnost u staroj beogradskoj Pivari, učesnica pokreta KPGT (Kazalište, pozorište, gledališče, teatar).

Pavićević je bila umetnička direktorka Beogradskog dramskog pozorišta, učesnica Civilnog pokreta otpora i članica Beogradskog kruga, udruženja slobodnih intelektualaca, od njegovog osnivanja.

Borka Pavićević je bila i među osnivačima Pokreta slobodnih građana.

Datum i vreme kremacije, kao i komemoracije u Centru za kulturnu dekontaminaciju biće naknadno objavljeno.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…