CINS: Vlada Srbije ispitaće smanjenje plata zdravstvenim radnicima u izolaciji

Vlada Republike Srbije

 Beograd, 30. mart 2020. – Ministarstvo zdravlja će ispitati svaki slučaj zdravstvenih radnika kojima je najavljeno smanjenje plata u samoizolaciji, kažu za CINS u Vladi Srbije.

CINS je objavio da će, zaposlenima u Kliničkom centru Niš koji su završili u samoizolaciji boreći se protiv korone, država smanjiti platu za trećinu.

Zamenica direktora Instituta Dr Milan Jovanović Batut Darija Kisić Tepavčević poručuje da ni u kom slučaju ne sme i neće biti pravilo da se medicinskom osoblju koje je bilo u izolaciji zbog posla smanjuje plata.

Dan nakon što je medicinsko osoblje niškog Kliničkog centra dobilo obaveštenje da će oni kojima je bila određena samoizolacija biti tretirani kao da su bili na bolovanju i da će im samim tim biti smanjena plata za trećinu, oglasili su se iz Vlade Republike Srbije.

Oni su za Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) rekli da će Ministarstvo zdravlja ispitati svaki od tih slučajeva.

Tekst Stefana Markovića, u celosti, možete pročitati na sajtu CINS-a.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…