1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Centar za evropske integracije (BOŠ) – Progovori o pregovorima

Centar za evropske integracije (BOŠ) – Progovori o pregovorima

Beogradska otvorena škola

Centar za evropske integracije (CEI) Beogradske otvorene škole (BOŠ) pokrenuo inicijativu „PROGOVORI O PREGOVORIMA – aktivno učešde civilnog društva u procesu pregovara sa EU“.

 Osnovni cilj ove Inicijative jeste da doprinese evropeizaciji Srbije kroz promociju transparentnog i odgovornog procesa vođenja pregovora o pristupanju Evropskoj uniji (EU) zasnovanog na dijalogu i partnerskoj saradnji civilnog društva i javnih vlasti.

U cilju informisanja javnosti o procesu pregovora o pristupanju Republike Srbije EU kreiran je web portal „PROGOVORI O PREGOVORIMA“.

 Slededi korak Centra za evropske integracije (CEI) Beogradske otvorene škole (BOŠ) jeste mapiranje organizacija civilnog društva (OCD), profesionalnih i strukovnih udruženja, akademske javnosti, medija i drugih zainteresovanih strana u procesu pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji putem specijalno dizajniranog UPITNIKA.

 Tim Centra za evropske integracije (CEI) Beogradske otvorene škole poziva sve sve zainteresovane aktere, koji na bilo koji način žele i mogu, da se uključe u formiranje platfome za promociju transparentnog, odgovornog i inkluzivnog vođenja procesa pristupnih pregovora i pišu nam na slededu imejl adresu: eupregovori@bos.rs.

 Profesionalni tim Centra za evropske integracije (CEI) Beogradske otvorene škole

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…