BEBAC premijeru: Prestanite da ponižavate roditelje!

Aleksandar Vučić

Novi Sad, 15. oktobar 2016. (Bebac) – Roditeljski portal Bebac.com predstavlja najveći resursno-informacioni centar za trudnice, majke sa bebama i parove koji žele da zasnuju porodicu.

Kao takav, roditeljski portal Bebac.com je javno reagovao povodom izjave predsednika vlade Aleksandra Vučića datoj na konferenciji za novinare u Nišu. 


Reagovanje roditeljskog portala Bebac.com prenosimo u celosti:

Premijeru,

Jučerašnjom izjavom da majke ne žele da rade zbog toga što za dvoje dece uzimaju socijalna davanja u visini minimalca, uvredili ste ne samo nezaposlene roditelje i njihovu decu, nego i sve porodice u Srbiji, bez obzira na materijalno stanje u kojem se nalaze.

Istina koju svi znamo je da majke koje, prema vašim rečima, "uzmu za jedno dete 4.500 i za drugo i 11.000 ovako i eto minimalne plate, pa što da rade" nikako ne mogu da pruže porodici sa dvoje dece iole dostojanstven život. Da plate račune i kupe hranu. Kupe pelene, opreme decu za vrtić (ako u njemu uopšte ima mesta) ili školu i traže posao. Spisak je beskonačan i potpuno nerealan.

Zapitajte se kako većina tih majki sa svojom porodicom preživljava sa sumom koja je manja za trećinu od minimalca svakog meseca.

To što postoje ljudi koji zloupotrebljavaju socijalna davanja problem je države, administracije i službenika koje plaćaju svi građani Srbije i koji ne rade svoj posao. Umesto da istražite zbog čega postoje takve zloupotrebe, Vi ubadate prst u oko najsiromašnijim roditeljima i porodicama koje jedva preživljavaju.

Vaša administracija je već u nekoliko navrata, a pre svega ukidanjem povraćaja PDV-a na bebi hranu i opremu, pokazala da joj nije stalo do roditeljstva.

Vaše uvrede kojima su majke okarakterisane kao "neradnice" samo zato što su odlučile da budu na porodiljskom su očekivane.To, međutim, ne znači da su manje bolne.

Time ste najosnovnije potrebe jedne porodice sveli na donji prag tolerancije ljudskog dostojanstva. Od deklarativnog zalaganja za natalitet i povećanje stope zaposlenosti Vas i vaše Vlade nemaju koristi ni roditelji ni budući roditelji u Srbiji.

Prekinite da ugrožavate krhku budućnost roditeljstva u ovoj zemlji!

Izvinite se svim roditeljima koje ste, po ko zna koji put, uvredili i ponizili!

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…